ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

Sandro Slavnić

sandrotellingstories|

Dobro došli i još bolje se snašli u mojoj riječnoj antikvarnici. Što dublje zađete među police, to će vaš ulov biti bolji (čuvajte se pauka). Ako vam zatreba pomoć (pauke ne diram, to ćete morati sami) pronaći ćete me za pultom kod izlaza s šalicom kave u jednoj i knjigom u drugoj ruci. U slučaju da nisam tu, šibnite mi mail na info@sandrotellingstories.com.

Moguće je da ste me već negdje sreli, sa mnom razgovarali, gledali film, smijali se ili svađali, samo se toga ne sjećate. Veoma je moguće da sam vam svirao na semaforu dok je gorjelo žuto svjetlo. Šta, nismo se napili zajedno? Ne brinite, rado ću dignuti čašu i kucniti i vama i životu!

Sandro Slavnić

Prije 33 godine, dok su zvijezde bile namještene u znaku duple vodolije, udahnuo sam po prvi put. Dim zeničke željezare napunio je moja pluća i postavio čeličnu skelu do uma, preodredivši me tako da se njome istraživački, svojim tempom i na svoj, a ne na diktirajuće načine vanjskog svijeta, kroz život uspinjem. Pronalazeći sebe, ili još točnije rečeno, stvarajući sebe, na tom putu pod ruke mi je došla olovka i postala moj dobar, a kasnije će se ispostaviti i moj najbolji prijatelj. 

Kao klinac, šarajući po blanco papiru u dnevnoj sobi, pogled sam bacao u pravcu televizora na kojem su se nizali meni do tada nepoznati hijeroglifi ispod pokretnih slika. Televizor. Film. Titlovi. Rodio se neki san. Nešto kasnije, potaknut ekrenizacijom Harry Pottera, s 11 godina odlučio sam napisati priču za svoj film. Nije urodila plodom, ali je sjeme za slovo ostalo posađeno. Kroz odrastanje i česte selidbe od Zenice preko Novog Travnika pa sve do Linza, sve sam češće ulazio u sukobe s okolinom i tražio smisao u haosu svijetova savremenog načina života. Shvativši da protiv sistema ne možeš, stvorio sam svoj sistem u sistemu i sve proživljeno odlučio staviti na papir. 

Sjeme je klijalo, a ja sam pisao. Plašt anonimnosti skinuo sam 2014. pokrenuvši Facebook stranicu na kojoj sam objavljivao digitalne kratke crtice i duže priče. Tri godine kasnije odlazim na Instagram i ujedno realiziram ideju @sandrotellingstories, zamisao o čistom slovu na bijelom papiru. Tu formu sam zadržao do današnjeg dana.

Kao zaseban projekat u jeku korone 2020. godine tiskana je moja prva knjiga i zbirka umotvorina „Na tezgi godišnjih doba“, od prve do posljednje pisana mojom lijevom rukom. „Tezga“ je svojevrsni protest suvremenom načinu života i umjetničko uputstvo za rješavanje njegovih modernih društvenih problema.

Krajem 2021. godine izlazi prvi @sandrotellingstories godišnji planer s probranim autorskim crticama i mudrostima, ujedno i najkreativniji na tržištu sudeći po povratim informacijama mojih čitatelja i kupaca. Od 2021. planer je dospio u više desetina tisuća ruku širom svijeta i izlazi jednom godišnje, uvijek za narednu godinu. 

Najnoviji projekat s mog radnog stola, knjiga „U tvornici priča“, bila je highlight na prošlogodišnjem (2023.) internacionalnom sajmu knjiga „Interliber“.  Od milja prozvana „Tvornicom“, ova knjiga zaokružuje @sandrotellingstories poglavlje. S njom se rastajem od rukom pisane forme u knjigama. „Tvornica“ je ujedno i zadnja knjiga koja će izaći pod imenom @sandrotellingstories i obuhvata mudrosti proizašle iz perioda 2009 – 2023. mog života.

Ovom odlukom usmjerio sam snagu pisanju dužih pasusa i finalnom realiziranju zamisli o kompletu romana na čijoj realizaciji aktivno radim 5 godina unatrag. 

Pozitivna nota mog slova pomogla mi je u životu i uspješno živim filozofiju onoga što pišem. Iako svaki dan donosi drugačije situacije za riješiti, nekoliko mogućih koraka unatrag ne unazađuje cijelo moje bivanje i to je ono s čime se stotine tisuća mojih aktvnih čitatelja poistovjećuje. Ljudi koji žele više života u životu, vjetar u leđa za preletjeti određene životne izazove, pomoć pri dizanju roletni ponedjeljkom ujutro ili crtanju Sunca na tmurnom nebu, svi oni pronalaze sjeme u mojem slovu iz kojeg za njih može niknuti jedan divan cvijet, jer ono je zaliveno istinom i to je ono što moji čitatelji prepoznaju. 

Trenutno živim i stvaram na relaciji Zagreb – Novi Travnik te svakodnevno objavljujem autorske crtice na Instagram profilu @sandrotellingstories. 

O meni su pisali:

© SANDROTELLINGSTORIES

Košarica
Trgovina
Wishlist
0 artikala Košarica
Moj račun

sandrotellingstories

sandrotellingstories